Current Status
Not Enrolled
Price
Free
Get Started

Mass-media a devenit o parte importantă a vieții noastre de zi cu zi și este peste tot, de la radio la rețelele sociale. Te-ai gândit vreodată câte ore petreci consumând informația din mass-media? Ce loc ocupă educația media în procesul de cunoaștere și dezvoltare personală în viața unui profesor.

Mass-media este, fără îndoială, un aspect extrem de semnificativ și în viața copiilor contemporani. Sondajele arată în mod repetat că mulți copii petrec mai mult timp uitându-se la televizor sau pe rețele de socializare, decât la școală sau orice altă activitate în afară de dormit. Timpul liber al unui elev este predominat de privirea filmelor, jocurilor pe calculator, rețelele de socializare(instagram sau mai nou tik tok).  Mulți susțin că mass-media, astăzi, are o influență mai mare decât familia și școala în termeni de socializare în societatea contemporană.

Mai mult decât atât, mass-media are o importanță economică, socială și culturală în lumea modernă. Mass-media reprezintă o industrie majoră, care generează profit și locuri de muncă; mass-media ne oferă majoritatea informațiilor despre procesul politic; ne oferă idei, imagini și reprezentări care ne modelează inevitabil viziunea asupra realității. Mass-media reprezintă un mijloc contemporan major de exprimare și comunicare culturală: a deveni un participant activ în societate presupune în mod necesar folosirea mass-mediei moderne.

În acest sens, este important să înţelegem influenţa pe care o are media în viața de zi cu zi, pentru profesori și pentru elevi. 

Acest ghid prezintă concepte precum:

  • Media şi Educaţia pentru media
  • Rolul media şi evoluţia media în timp
  • Tipuri de media 
  • Rolul mass-media, are acesta un rol negativ sau pozitiv în viața copiilor?
  • Social Media, Publicitatea, Siguranţa Online.

Cursul este dezvoltat în cadrul proiectului EduMedia pentru tineri, implementat de Youth.md cu suportul: Friedrich Naumann Foundation Romania and Moldova, Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, în contextul Programului de Granturi pentru organizațiile de tineret. Acesta este implementat și în cadrul „Programului municipal de granturi pentru organizații de tineret și grupuri de inițiativă din mun. Chișinău”, lansat de către Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport din municipiul Chişinău și Centrul Municipal de Tineret Chișinău.

5 1 Reviews

Reviews

by Taburceanu Polina December 4, 2022

Această informație o voi utiliza în procesul educațional.