Current Status
Not Enrolled
Price
Free
Get Started

Salutare! Bine ai venit la cursul Participare civică și democrație. Parcurge împreună cu noi cele 5 module, recapitulează și răspunde la un Quiz pe final de curs, pentru a afla lucruri importante despre participare civică și democrație.

Ce semnifică aceste noțiuni și de ce este important să le cunoști? – Îți explicăm pe îndelete!

Participarea civică și democrația sunt două concepte fundamentale pentru organizarea și buna funcționare a unei societăți democratice. Hai să le analizăm pe rând:

  1. Participarea civică semnifică implicarea activă a cetățenilor în viața comunității, a societății și în procesul decizional al guvernului. Apropo, știai că formele prin care oamenii pot contribui la dezvoltarea societății, la apărarea drepturilor și intereselor cetățenești sunt foarte diverse, de exemplu: votul, activismul, voluntariatul, activarea în ONG-uri, semnarea de petiții și acțiuni civice, participarea la dezbateri publice etc.
  1. Cel de-al doilea concept despre care discutăm – democrația – desemnează un sistem de guvernare în care puterea este deținută de cetățeni sau de reprezentanții aleși ai cetățenilor. Trebuie să fim conștienți că democrația se bazează pe câteva principii de bază: egalitatea în drepturi și oportunități, participarea publică în procesul de luare a deciziilor, respectul pentru drepturile individuale.

Dragi elevi, odată ce ați parcurs acest video introductiv și v-ați înarmat cu cele două concepte de bază ale cursului – participare civică și democrație – vă invităm să urmăriți și Modulul I.

___________________________________________________________________

Cursul online a fost dezvoltat în cadrul campaniei desfășurată de Ministerul Educației și Cercetării, UNICEF Moldova, în parteneriat cu Centrul de Informare și Resurse PRO BONO, Centrul de Tineret „STUDEM”, Consiliul Național al Tineretului din Moldova, cu suportul USAID Moldova, al Guvernului Italiei și a New Democracy Fund.

https://www.youtube.com/watch?v=7lM0XALPhBE&list=PLshSFB2oy0ReQx40gAbXa2iKHRe2RvB_d&ab_channel=YouthMd

Reviews

There are no reviews yet. Be the first to review.