Current Status
Not Enrolled
Price
Free
Get Started

Cursul de educație media pentru tineri este un produs multimedia online, structurat în patru module tematice: propaganda, manipularea, dezinformarea și știrile false. Fiecare dintre module conține câte o lecție video, însoțită de informații în formă de text. De asemenea, cursul este însoțit și de Ghidul de educație media pentru tineri „Cu ochii în patru”, disponibil online, în format PDF. Ghidul poate fi descărcat de pe pagina Educație media a platformei Youth.md, iar un număr de 400 de exemplare, imprimate cu suportul Ministerului Educației, vor ajunge în xx școli din Republica Moldova. 

Quizz-ul final, despre care am menționat mai sus, conține un set de 12 întrebări, cu trei sau șase variante de răspuns, în funcție de complexitatea răspunsului. Participanții vor putea alege de la una la trei opțiuni corecte de răspuns. Punctajul maxim care poate fi acumulat în cazul în care toate răspunsurile sunt corecte este de 60 de puncte. 

Pentru că ne dorim să facem acest curs accesibil pentru un număr cât mai mare de tineri și tinere din întreaga țară, toate materialele Cursului de educație media pentru tineri sunt disponibile atât în limba română, cât și în limba rusă

Cursul de educație media pentru tineri este un produs al Centrului de Informare și Resurse „Pro-Bono”, elaborat în parteneriat cu Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate, Biroul pentru România și Republica Moldova, finanțat în cadrul proiectului „Dezvoltarea cooperării cu societatea civilă în țările Parteneriatului Estic și Rusia” al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Federale Germane.

Ghidul de educație media pentru tineri „Cu ochii în patru” este realizat în cadrul proiectului „Sprijin pentru mass-media din Republica Moldova și eforturi inovatoare de educație mediatică”, finanțat de Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională și implementat de Internews Moldova.

 

„Cursul este realizat în parteneriat cu Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate, Biroul pentru România și Republica Moldova, finanțat în cadrul proiectului „Dezvoltarea cooperării cu societatea civilă în țările Parteneriatului Estic și Rusia” al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Federale Germane. Părerile exprimate aparțin exclusiv autorilor.
 
Cursul este parte a proiectului „Sprijin pentru mass media din Moldova și eforturi inovatoare de educație mediatică”, finanțat de Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională și implementat de Internews în Moldova, ce are ca scop promovarea dezvoltării mass media independente și profesioniste, care oferă cetățenilor acces la o diversitate de perspective și reduce vulnerabilitatea sectorului mediatic la interesele politice și economice.” 
 
Cursul online este dezvoltat și cu suportul Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, în cadrul proiectului „Creșterea gradului de informare a tinerilor din zonele rurale cu referire la programele naționale și internaționale de dezvoltare personală”, în contextul Programului de granturi MEC 2021.

5 8 Reviews

Reviews

by Lina December 10, 2021

Interesant,scurt și la obiect

by yulia November 24, 2021

foarte bun curs, recomand!

by Mihaela111 November 24, 2021

Foarte bine gandit, mi-a fost util și am reusit să primesc și certificare.

by Vadim November 24, 2021

Un curs cu un bun conținut informativ pe înțelesul tuturor.

by IonutChintea November 12, 2021

Usor si interesant

by Marin October 20, 2021

interesant

by igorciurea September 21, 2021

Simplu si usor de inteles

by cherchejs@gmail.com September 11, 2021

un curs bine lucrat